Bez ključića oko vrata

„Bez ključića oko vrata“ je preventivni program kojim se pruža kontinuirana organizirana skrb za djecu prije ili nakon redovne nastave, a s ciljem prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja.
Program se održava od ponedjeljka do petka u vremenu od 10.00 do 15.00 sati, a uključuje dva segmenta rada:
1. Pisanje domaće zadaće i učenje: Ovaj dio programa obuhvaća vrijeme u kojem djeca mogu dolaziti prije ili nakon nastave te uz stručnu pomoć napisati zadaću i ponoviti školsko gradivo. Aktivnosti se realiziraju poučavanjem i primjenom raznih metoda učenja (postavljanje ciljeva, organizacija radnog dana, mnemotehnike, mentalne mape, čitanje s razumijevanjem, istraživanje, pravila za rješavanje matematičkih zadataka…).
2. Strukturirano provođenje slobodnog vremena: Osim usvajanja školskog gradiva planira se osigurati i vrijeme za strukturirano provođenje slobodnog vremena.

Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada “Hrvatska za djecu”, a provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb.

Aktivnosti su besplatne. Broj mjesta je ograničen, a prednost pri upisu imaju djeca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Upisi i informacije na mob. 099 518 1126 te e-mail djecjicentarmalasova@gmail.com ili udruga.labirint@gmail.com